В Японії з’явилася у продажу ложка на батарейках, яка робить їжу солонішою на смак.
Електрична ложка для соління їжі працює, пропускаючи слабкий електричний струм через кінчик пристрою, щоб сконцентрувати молекули іонів натрію на язиці.

Як працює ложка для соління їжі?
Ложка, виготовлена з пластику та металу, призначена для людей, які намагаються зменшити споживання солі, оскільки, як стверджують дослідники, вона сприяє здоровому харчуванню.
5 персональних роботів, яких ви можете придбати для дому вже зараз
Надмірне споживання натрію пов’язане зі збільшенням випадків високого кров’яного тиску, інсультів та інших захворювань.
Чому забагато солі – це не добре
В Японії дорослі споживають в середньому близько 10 г солі на день, що вдвічі перевищує рекомендовану норму Всесвітньої організації охорони здоров’я.
Електрична ложка для солі працює, пропускаючи слабкий електричний струм через кінчик пристрою, щоб сконцентрувати молекули іонів натрію на язиці.
Це збільшує відчуття солоності їжі в півтора рази, як стверджують японські виробники, компанія Kirin.
Samsung Galaxy Ring: огляд розумного перстня
Користувачі можуть обирати бажану інтенсивність з чотирьох різних рівнів, повідомляє компанія, яка відходить від традиційного пивного бізнесу в бік охорони здоров’я.
Об’єкт був розроблений спільно з професором Університету Мейдзі Хомей Міясіта, який раніше продемонстрував ефект посилення смаку в прототипі електричних паличок для їжі за допомогою струму. Минулого року він отримав Нобелівську премію з харчування.
Люди, які намагаються обмежити споживання солі, часто скаржаться на те, що їжа стає несмачною, згідно з опитуванням, проведеним компанією у 2021 році.
Ложка для соління – технічні характеристики та ціна
Ложка важить 60 г і працює від літієвої батареї, що перезаряджається.
Kirin спочатку виставляє на продаж 200 штук в Інтернеті за ціною 19 800 ієн (99 евро) за штуку.
Потім буде обмежений тираж в японському ритейлері цього місяця.
Але компанія сподівається, що протягом п’яти років матиме мільйон користувачів по всьому світу.
“У Японії існує культура харчування, яка надає перевагу солоним стравам, – каже дослідник Kirin Ай Сато.
“Японцям в цілому потрібно зменшити кількість споживаної солі, але може бути ва жко відійти від того, що ми звикли їсти.”Саме це спонукало нас розробити цю електричну ложку”.
Джерело: https://news.sky.com